Navigácia

  • Prvá pomoc v praxi

    Žiačky I.MŠ, I.VS a III.VS si mali možnosť vyskúšať prvú pomoc v praxi. Na hodinách biológie a starostlivosti o zdravie si pod vedením PhDr. Angeliky Dudžákovej, zážitkovo upevnili svoje vedomosti z tejto oblasti.

  • Deň narcisov

    Deň narcisov

    Aj v tomto školskom roku sa žiačky odboru vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť ako dobrovoľníčky zapojili do celoslovenskej zbierky, ktorá pomáha onkologicky chorým pacientom a ich rodinám. Ďakujeme za aktívnu účasť!

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie Kopanec, z repertoára Divadla Jána Palárika v Trnave, sprostredkovalo našim žiačkam z tried I.VS a I.PA intenzívny zážitok, prostredníctvom ktorého mohli pochopiť ako jednoducho ľudské predsudky skĺznu do agresie a nenávisti. Po predstavení nasledovala diskusia s odborníkmi na tému vzrastajúcej agresivity v spoločnosti a pravicového extrémizmu.

  • Veľkonočné posolstvo

  • Lyžiarsky kurz

    V mesiaci február sa naši žiaci z tried I.MŠ, II.VS a II.PA zúčastnili lyžiarskeho kurzu, na ktorom mali možnosť upevniť triedny kolektív, spoznať krásy Slovenska a užiť si sneh.

  • Superstar 2023

    Naša žiačka Katarína Drobná sa zúčastnila speváckej súťaže Hľadáme novú Superstar 2023 a v okresnom kole zvíťazila. Blahoželáme!

  • Aktivita v spolupráci s CPP

    Aktivita v spolupráci s CPP

    V dvoch triedach tretieho ročníka prebehlo päť stretnutí zameraných na zlepšenie sociálnej atmosféry v triede, nadobudnutie zručností potrebných v asertívnej komunikácii a v riešení konfliktov.  

  • Starostlivosť o zdravie ženy

    Starostlivosť o zdravie ženy

    Na základe spolupráce s RÚVZ sa v priestoroch našej školy uskutočnila dňa 14.2.2023 prednáška, zameraná na prevenciu chorôb a starostlivosť o zdravie ženy, ktorej sa zúčastnili žiaci štvrtých ročníkov.

  • Karneval v MŠ

    Dňa 7.2.2023 sa v Materskej škole na Hodžovej ulici uskutočnil karneval, na ktorom sa výrazne podieľali žiačky III.MŠ triedy. V kostýmoch pirátov hľadali poklad, s Elzou putovali do Ľadového kráľovstva, s cestovateľmi navštívili Benátsky karneval. Snehuliak-Chechuliak pripravil tým najmenším veľa prekvapení a trieda včielok sa tešila z pomoci Snehulienke. Dievčatám za animačný program ďakujeme.

  • FestHry 2023

    Obľúbený festival hier opäť zavítal do Mestskej športovej haly v Trnave. V piatok 3.2.2023 v týchto priestoroch privítali žiačky II. MŠ triedy deti z trnavských základných škôl a sprevádzali ich svetom známych aj menej známych spoločenských hier. Naučili ich veľa nového, umožnili im zabaviť sa, súťažiť, vyskúšať si rôzne skákacie hrady. Znie to neuveriteľne, ale podujatia FestHry sa v toto dopoludnie zúčastnilo 680 detí. O to viac sme pyšní na výkony našich animátoriek. Ďakujeme im za výbornú reprezentáciu školy.

  • Aktivity tried

    Dňa 2.2.2023 žiačky I.MŠ navštívili gymnastickú telocvičňu, knižnicu a laserovú arénu, v ktorej utužovali triedny kolektív. Možnosť upevniť svoj kolektív mali aj žiačky I.VS a II.PA, ktoré si pozreli filmové predstavenie s názvom Muž meno Otto. 

  • Sviatok patrónky školy

    Dňa 23. januára sme si svätou omšou pripomenuli patrónku našej školy - blahoslavenú Lauru Vicuňu. Svätú omšu celebroval riaditeľ školy PhDr. PaedDr. Ľuboš Hašan, PhD., MBA, LL.M, ktorý si jej odkaz uctil kyticou kvetov. Súčasťou oslavy našej patrónky bola aj výzva školského parlamentu, ktorá zdôrazňovala ochranu čistoty mladých ľudí a potrebu vážiť si seba samého. Žiaci a učitelia si tieto hodnoty uctili bielym oblečením. V závere slávnosti riaditeľ školy doplnil túto výzvu o možnosť vytvoriť slovo a krátku báseň, ktorá by podčiarkla odkaz blahoslavenej Laury pre dnešný svet.

  • Zdravý koláčik

    Trieda I.MŠ si spolu s triednou učiteľkou PhDr. Ondrejkovou, koordinátorkou pre zdravý životný štýl a boj proti obezite, pripravila ochutnávku zdravých koláčikov a dezertov.

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    Dňa 19.1.2023 sa víťazka školského kola Olympiády v anglickom jazyku Sofia Kulisievičová z triedy I.MŠ zúčastnila okresného kola, v ktorom obsadila pekné 9.miesto. Blahoželáme!

  • Krabice plné lásky

    Aj tento rok sme spríjemnili Vianoce neznámym starkým, keďže sme sa zapojili do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Seniorov v zariadení na ulici Terézie Vansovej v Trnave potešili balíčky, ktoré obsahujú niečo sladké, niečo teplé, niečo voňavé a tiež niečo zo srdca. Žiaci našej školy tiež vyrobili 65 pohľadníc, pretože si uvedomujú, že pre seniorov je ozajstným darom, práve rukou písané prianie.

  • Trojkráľové požehnanie

    Na našej škole k začiatku nového kalendárneho roka už tradične patrí Trojkráľové požehnanie. Riaditeľ školy vsdp. PhDr. PaedDr. Ľuboš Hašan, PhD., MBA, LL.M, honorárny assessor a školský dekan s duchovným správcom školy vdp. PhDr. Petrom Mikulom, PhD., MBA, LL.M v utorok 10. januára požehnali budovu školy, všetkých žiakov, zamestnancov a jednotlivé učebne svätenou vodou a incenzovali kadidlom. Takto sme celý rok s dôverou vložili do Božích rúk. 

  • Mikuláš na našej škole

    Šiesteho decembra našu školu navštívil Mikuláš a vítal učiteľov, žiakov a ostatných zamestnancov školy. Spolu s anjelom a milým čertom rozdával malé sladké darčeky.

  • Nepoškvrnené počatie Preblahoslavenej Panny Márie

    Pri príležitosti cirkevného sviatku Nepoškvrneného počatia Preblahoslavenej Panny Márie sa žiaci a učitelia našej školy zúčastnili svätej omše v katedrálnom chráme. Riaditeľ školy PhDr. PaedDr. Ľuboš HAŠAN, PhD., MBA, LL.M vo svojej kázni vyzdvihol odkaz vnútornej krásy Panny Márie, ktorý je dôležitý v živote mladého človeka.

  • Vianočný pozdrav

  • SWAP

    Aj na našej škole sme našli spôsob, ako dať svojmu nepoškodenému oblečeniu, knihám a doplnkom druhú šancu. Pod vedení Mgr. Alžbety Haragovej sa v prvých decembrových dňoch uskutočnila aktivita SWAP, ktorá ponúka riešenie na zníženie módneho odpadu. Veci, ktoré si nenašli majiteľa budú venované na charitatívne účely. Ďakujeme žiakom a učiteľom, že sa do akcie aktívne zapojili.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury
    Jána Hollého 9,
    917 01 Trnava
  • 0918 739 299 - zástupkyňa riaditeľa školy
    0918 739 311 - ekonómka školy
    0918 740 220 - výdajná školská jedáleň
    0918 740 376 - recepcia školy
    0911 792 522 - odpisy vysvedčení, potvrdenia o štúdiu, informácie k pomaturitnému štúdiu

Fotogaléria