Navigácia

  • Nepoškvrnené počatie Preblahoslavenej Panny Márie

    Pri príležitosti cirkevného sviatku Nepoškvrneného počatia Preblahoslavenej Panny Márie sa žiaci a učitelia našej školy zúčastnili svätej omše v katedrálnom chráme. Riaditeľ školy PhDr. PaedDr. Ľuboš HAŠAN, PhD., MBA, LL.M vo svojej kázni vyzdvihol odkaz vnútornej krásy Panny Márie, ktorý je dôležitý v živote mladého človeka.

  • Vianočný pozdrav

  • SWAP

    Aj na našej škole sme našli spôsob, ako dať svojmu nepoškodenému oblečeniu, knihám a doplnkom druhú šancu. Pod vedení Mgr. Alžbety Haragovej sa v prvých decembrových dňoch uskutočnila aktivita SWAP, ktorá ponúka riešenie na zníženie módneho odpadu. Veci, ktoré si nenašli majiteľa budú venované na charitatívne účely. Ďakujeme žiakom a učiteľom, že sa do akcie aktívne zapojili.

  • November 89

    Žiačky z triedy II.PA si na Bratislavskom hrade pozreli interaktívnu a multimediálnu výstavu N89 Cesta k slobode, ktorá je venovaná Nežnej revolúcii a ponúka prierez kľúčovými udalosťami novembra 89.

  • Spolupráca s Trnavskou arcidiecéznou charitou

    V spolupráci s Trnavskou arcidiecéznou charitou sa v dňoch 18. - 22. novembra u nás uskutočnila zbierka sladkostí, ktoré budú darované rodinám s deťmi v hmotnej núdzi a seniorom z domovov sociálnych služieb. Pre ľudí v núzdi bola zorganizovaná aj ďalšia zbierka - Nakúp a daruj. Za pomoc pri balení sladkostí do Mikulášskych balíčkov ďakujeme žiačkám z triedy III.VS.

  • Imatrikulácie prvákov

    Dňa 16.11.2022 sa na našej škole usutočnili imatrikulácie žiakov prvých ročníkov, ktoré sa niesli v duchu odkazu Novembra 89 a Medzinárodného dňa študentov. Súčasťou imatrikulácií boli okrem tradičného sľubu prvákov aj scénky, tance a záverečná diskotéka. Veríme, že atmosféra imatrikulácii sa prenesie aj do celého študentského života našich prvákov.

  • 30. výročie založenia školy

    24.  novembra 2022 sme si pripomenuli 30. výročie vzniku našej školy. V Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa konala slávnostná svätá omša, ktorú celebroval Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup. V sviatočnom duchu pokračoval aj ďalší program v priestoroch sály Marianum. Jeho súčasťou bolo viacero prekvapení - zaznela nová hymna školy, členovia  Heraldickej komisie MV SR uviedli erb SOŠPg bl. Laury. Riaditeľ školy Ľuboš Hašan prevzal z rúk arcibiskupa Mons. Jána Oroscha Pamätnú medailu Trnavskej arcidiecézy. Dôstojným zavŕšením bola akadémia, v ktorej svoje umenie, talent i entuziazmus predviedli súčasní aj bývalí žiaci školy. Podarilo sa im vytvoriť neopakovateľnú atmosféru a byť živým dôkazom toho, že 30-ročné úsilie o rozvoj a zveľaďovanie našej školy prinieslo svoje ovocie. 

  • Deň vojnových veteránov

    Deň vojnových veteránov je príležitosťou pripomenúť si príbehy hrdinov, ktorí bojovali za našu slobodu. K tejto spomienke sa tento rok pridali aj žiačky z triedy III.MŠ, ktoré sa ako dobrovoľníčky aktívne zapojili do verejnej zbierky pre organizáciu Post Bellum. Ďakujeme!

  • SWAP

  • Spievaj srdcom

    Na našej škole sa uskutočnil druhý ročník speváckej súťaže, ktorý zorganizovala Mgr. Andrea Krendželáková. Nádejné speváčky ukázali svoj talent pred odbornou porotou, ktorej predsedom bol Mgr. art. Lukáš Jurko. Idea súťaže - spievaj srdcom - rezonovala v každom jednom výstúpení.Cenu poroty za interpretáciu piesne nakoniec získala Veronika Svobodová z triedy IV.MŠ, prvé miesto obsadila Viktória Hevierová z tiedy III.MŠ, na druhom mieste sa umiestnila Margaréta Vajčiová z triedy I.MŠ a tretie miesto získala Karin Garajová z triedy IV.MŠ. Víťazkám blahoželáme!

  • Futsal

    Dňa 7.11.2022 sa uskutočnili Školské majstrovstvá okresu v halovom futsale, ktorého sa zúčastnil aj výber žiačok z našej školy. Dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu a víťazkám zo Strednej športovej školy Jozefa Herdu gratulujeme. 

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    Aj v tomto školskom roku sa na našej škole uskutočnila olympiáda v anglickom jayzku, do ktorej sa zapojili žiaci všetkých ročníkov. Zo všetkých zúčastnených sa najviac darilo Miriam Ryškovej z triedy IV.PA, ktorá obsadila tretie miesto, Karolíne Melicherovej z triedy IV.PA, ktorá sa umiestnila na druhom mieste a víťazkou sa stala Sofia Kulisievičová z triedy I.MŠ. Dievčatám gratulujeme!

  • Exkurzia - detské jasle

    V mesiaci október sa žiačky II.VO zúčastnili exkurzie v detských jasliach, vďaka ktorej v praxi spoznali špecifiká práce s dojčatami.

  • Deň otvorených dverí

    Dňa 25. októbra 2022 sme privítali v priestoroch našej školy všetkých, ktorí mali záujem vidieť ako sa v našej škole učí a žije. Návštevníci nazreli do našich odborných učební, prezreli si priestory školy a aktívne sa zúčastnili zážitkových vzdelávacích aktivít, ktoré pripravili žiaci jednotlivých študijných odborov v spolupráci so svojimi pedagógmi. Tešíme sa na všetkých, ktorí sa rozhodnú pre štúdium na našej škole!

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Milí žiaci, vážení rodičia a výchovní poradcovia, srdečne Vás pozývame na deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 25. októbra 2022 (utorok) v čase od 8.00 do 13.00.

    Tešíme sa na Vás!

  • Milión detí sa modlí ruženec

    Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej iniciatívy Pápežskej nadácie ACN, ktorá organizuje akciu s názvom Milión detí sa modlí ruženec. Cieľom tohtoročnej kampane je vyprosovať pokoj, mier a jednotu na celom svete a povzbudiť mladých ľudí k dôvere v Boha.

  • Svetový deň zvierat

    Pri príležitosti Svetového dňa zvierat sa dňa 14. 10. 2022 v CVČ v Trnave uskutočnilo tradičné environmentálne podujatie, na ktorom sa zúčastnili žiačky triedy III.VS. Ako animátorky sa na rôznych stanovištiach venovali deťom z trnavských materských a základných škôl.

  • Ekotopfilm

    Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili festivalu Ekotopfilm, ktorý sa venoval súčasným problémom životného prostredia. Žiačky tried II.VS a II.MŠ mali v rámci neho možnosť diskutovať o aktuálnej energetickej kríze.

  • Deň bielej palice

    Žiačky z triedy III.VS sa zúčastnili ako dobrovoľníčky dopravno–preventívnej akcie, ktorú organizuje Únia  nevidiacich a slabozrakých Slovenska v spolupráci s Policajným zborom SR. Cieľom tejto akcie bolo zvýšiť pocit bezpečia na cestách pre osoby so zrakovým hendikepom, ktorých jedinou pomôckou je biela palica.

  • Európsky deň jazykov

    Rada Európy v roku 2001 vyhlásila 26. september za Európsky deň jazykov, ktorý si aj naša škola každoročne pripomína prostredníctvom rôznych aktivít uskutočňovaných na hodinách anglického jazyka. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť ľudí na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury
    Jána Hollého 9,
    917 01 Trnava
  • 0918 739 299 - zástupkyňa riaditeľa školy
    0918 739 311 - ekonómka školy
    0918 740 220 - výdajná školská jedáleň
    0918 740 376 - recepcia školy
    0911 792 522 - odpisy vysvedčení, potvrdenia o štúdiu, informácie k pomaturitnému štúdiu

Fotogaléria