Navigácia

  • Prijímacie skúšky 2. kolo

    Riaditeľ školy vyhlasuje 2. kolo prijímacieho konania na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka v študijnom odbore:

    7646 M vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť

    7649 M učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo

  • Národná rada Slovenskej republiky

    Dňa 08.06.2023 sa žiačky triedy II.VS zúčastnili exkurzie v Národnej rade Slovenskej republiky v Bratislave, na ktorej sa dozvedeli zaujímavé fakty nielen o budove a histórii parlamentu, ale aj o práci poslancov a rokovacom poriadku NRSR.

  • Deň Belasého motýľa

    Aj v tomto roku sme sa zapojili do verejnej zbierky Belasý motýľ, ktorej výťažok je určený na nákup pomôcok pre ľudí s nervovosvalovými ochoreniami. Žiačky tried III.MŠ a III.PA v uliciach Trnavy vyzbierali 1100 €. Ďakujeme!

  • Festival kultúrnej rozmanitosti

    Žiaci a pedagógovia našej školy mali príležitosť ochutnať typické jedlá rôznych krajín a spoznať zaujímavosti jednotlivých kultúr, prostredníctvom projektu Festival kultúrnej rozmanitosti, ktorý pripravili žiaci prvého a tretieho ročníka odboru sociálno-výchovný pracovník.

  • Na hodine dejepisu

    V priebehu mesiaca máj boli hodiny dejepisu v triede II.PA v rukách žiačok, ktoré predstavili témy moderných dejín z pohľadu svojho študijného odboru. Problematiku socialistického bloku, ideu hnutia Hippies, odkaz Anny Frankovej a mnohé ďalšie témy priblížili kvízom, autentickými predmetmi, zážitkovými aktivitami a zaujímavými prezentáciami.

  • Tak toto neprejde - workshop

    V spolupráci s organizáciou Post Bellum sa naše prváčky zmenili na agentov ŠTB, disidentov a tvorcov samizdatov, zažili vyšetrovanie Verejnou bezpečnosťou, tlak cenzúry a neslobody. V priebehu workshopu mali možnosť spoznať skutočné osemdesiate roky prostredníctvom autentických videozáznamov.

  • Deň detí

    Centrum voľného času v Trnave pripravilo rozprávkový deň pre deti z materských a základných škôl, ktorého sa ako animátorky zúčastnili žiačky II.PA.

  • Beseda

    V mesiaci máj sa trieda I.VS zúčastnila besedy, ktorá sa konala v nových priestoroch čitárne Knižnice Juraja Fándlyho a jej témou bolo mediálne spracovanie správ.

  • Nanebovstúpenie Pána

    Naša škola vo štvrtok 18.5.2023, spolu s celým kresťanským svetom, oslávila Slávnosť Nanebovstúpenia Pána svätou omšou v katedrálnom chráme. Svätú omšu celebroval riaditeľ školy PhDr. PaedDr. Ľuboš HAŠAN,, PhD., MBA, LL.M, ktorý vo svojej kázni vyzdvihol pôsobenie Ježiša v našich životoch.

  • Exkurzia

    Naše žiačky odboru vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť mali možnosť spoznať v reálnych podmienkach náplň práce zariadenia opatrovateľskej služby v Trnave.

  • Lúčenie maturantov

    Žiaci štvrtých ročníkov sa v piatok 12.5.2023 rozlúčili so svojimi kamarátmi, pedágógmi a vedením školy, pochválili sa maturitnými tablami a vo všetkých triedach ukázali silu svojich hlasiviek a rapkáčov. Maturantom prajeme veľa šťastia!

  • Mediálna výchova v praxi

    Ako sa vyznať v informačnom chaose je názov aktivity, vďaka ktorej boli žiaci tried II.PA, III.PA, II.VS a III.VS v reálnom kontakte s profesionálnym novinárom, ktorý im názorne ukázal nebezpečenstvá a odvrátenú tvár sociálnych médií. Zároveň žiakom ponúkol nástroje, vďaka ktorým sa dokážu v online priestore účinne brániť. Počas celej besedy mohli žiaci reagovať na predstavenú problematiku, čo aj aktívne využívali.

  • Župná olympiáda

    Dňa 28.4.2023 prebehla Župná olympiáda stredoškolskej mládeže v Trnave, na ktorej sa v atletických disciplínach a aerobiku zúčastnili aj naše žiačky. V aerobiku našu školu reprezentovali triedy I.PA, I.MŠ a II.MŠ. Krásne štvrté miesto získala Martina Malinová a tretie miesto Alexandra Ráková. V atletických disciplínach nás v behu na 100 metrov reprezentovali Petra Danková a Vivien Horváthová, na dvanástom mieste v behu na 200 metrov sa umiestnila Tamara Kovárová a najúspešnejšou bola Natália Matulová, ktorá získala ôsme miesto vo vrhu guľou a druhé miesto v hode oštepom. Všetkým dievčatám gratulujeme!

    Do pripraveného programu, ktorý bol súčasťou Župnej olympiády v Trnave, sa aktívne svojim spevom zapojili Katarína Drobná, Adriana Cintulová a Karolína Bartošová. Ďakujeme!

  • Deň Zeme pre deti z MŠ a ZŠ

    Naši žiaci sa opakovane zúčastnili aktivít, ktoré pripravilo Centrum voľného času v Trnave ku Dňu Zeme. Tentokrát boli animátorkami žiačky z triedy I.PA, ktoré počas celého dopoludnia sprevádzali deti z trnavských materských a základných škôl po pripravených stanovištiach.

  • Exkurzia v Reedukačnom centre v Trstíne

    V mesiaci apríl navštívili naši žiaci Reedukačné centrum v Trstíne, v ktorom mali možnosť spoznať denný režim zariadenia, vypočuť si prednášku riaditeľa centra a následne s ním diskutovať. Exkurziu ukončili prehliadkou reedukačného centra, ktorá v nich zanechala jedinečný zážitok.

  • Deň zdravia – RÚVZ Trnava

    Pri príležitosti Svetového dňa zdravia sa triedy I.MŠ, II.VS a III.VS zúčastnili zaujímavých prednášok, ktoré žiačkam priblížili problematiku rôznych ochorení, napríklad cukrovky a ochorení spôsobených stresom. Nové poznatky si žiačky mohli overiť prostredníctvom názornej ukážka a praktickej aktivity.

  • Kurz na ochranu života a zdravia

    Trieda III.MŠ sa v dňoch 18.4 – 20.4 zúčastnila kurzu na ochranu života a zdravia. Spoznávali turistické trasy Malých Karpát, navštívili Pálffyho kaštieľ a múzeum vo Svätom Jure, kde sa pomocou virtuálnej reality preniesli do 8.storočia. Žiačky si z pobytu odniesli okrem príjemný zážitkov aj zopár otlakov.  

  • Prvá pomoc v praxi

    Žiačky I.MŠ, I.VS a III.VS si mali možnosť vyskúšať prvú pomoc v praxi. Na hodinách biológie a starostlivosti o zdravie si pod vedením PhDr. Angeliky Dudžákovej, zážitkovo upevnili svoje vedomosti z tejto oblasti.

  • Deň narcisov

    Deň narcisov

    Aj v tomto školskom roku sa žiačky odboru vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť ako dobrovoľníčky zapojili do celoslovenskej zbierky, ktorá pomáha onkologicky chorým pacientom a ich rodinám. Ďakujeme za aktívnu účasť!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury
    Jána Hollého 9,
    917 01 Trnava
  • 0918 739 299 - zástupkyňa riaditeľa školy
    0918 739 311 - ekonómka školy
    0918 740 220 - výdajná školská jedáleň
    0918 740 376 - recepcia školy
    0911 792 522 - odpisy vysvedčení, potvrdenia o štúdiu, informácie k pomaturitnému štúdiu

Fotogaléria