Navigácia

  • Svetový deň zvierat

    V spolupráci s Centrom voľného času v Trnave sa žiačky triedy II.MŠ zúčastnili akcie, ktorá bola pripravená ku dňu Svetového dňa zvierat. Dievčatá si v pozícii animátoriek v praxi overili svoje zručnosti pri práci s deťmi.

  • Beseda - Násilie na senioroch

    Pri príležitosti októbra - mesiaca úcty k starším sa naše žiačky z tried II.VS a III.VS zúčastnili odbornej besedy pod vedením Silvie Bokorovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Dievčatá sa dozvedeli o rôznach formách násilia na senioroch a získali užitočné informácie, ako mu predchádzať.

  • Kinopríbehy

    Kinopríbehy

    V spolupráci s občianskym združením Post Bellum sa v priestoroch Malého Berlína v Trnave uskutočnila vzdelávacia aktivita, ktorej cieľom bolo prostredníctvom krátkeho filmu a následnej diskusie priblížiť žiakom kľúčové momenty 20. storočia. Vďaka autentickým výpovediam pamätníkov holokaustu žiaci triedy II.PA precítili atmosféru obdobia druhej svetovej vojny na našom území.

  • Detské jasle

    Detské jasle

    V mesiaci október sa žiačky triedy II.VO zúčastnili exkurzie v detských jasliach, vďaka ktorej v praxi spoznali špecifiká práce s dojčatami.

  • Európsky deň jazykov

    Rada Európy v roku 2001 vyhlásila 26. september za Európsky deň jazykov, ktorého cieľom je upozorniť ľudí na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti. Naši prváci Európsky deň jazykov využili na overenie svojich jazykových zručností na Trojičnom námestí v Trnave.

  • Centrum pomoci človeku Trnava

    Dňa 20.9.2023 sa žiačky 3. ročníka zúčastnili otvorenia Centra pomoci človeku v Trnave, ktorého zriaďovateľom je Trnavská arcidiecézna charita. Dievčatá sa oboznámili s činnosťou centra a jeho poslaním - pomoc ľuďom v núdzi.

  • Deň záchranných zložiek Trnavy

    Naše žiačky z odboru vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť mali možnosť vidieť profesionálny priebeh záchrannej akcie v praxi, a to počas IX. ročníka Krajskej súťaže vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, ktorá bola realizovaná v spolupráci Ministerstva vnútra Slovenskej rebubliky a Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

  • Nezabudnutí susedia

    Deň obetí holokausu a rasového násilia sme si pripomenuli prednáškou v sále Marianum a pietnym aktom na nádvorí Synagógy spolu so žiačkami III.MŠ. Spomienkový program umocnilo verejné čítanie mien perzekuovaných židovských obyvateľov Trnavy a ich záchrancov, ktorých mená majú svoje miesto v zozname Spravodlivých medzi národmi.

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Dňa 11.09.2023 sa v priestoroch školy od 16:00 hod. budú realizovať triedne rodičovské združenia pre všetky ročníky. Tešíme sa na vás!

  • Veni Sancte

    Pri príležitosti zahájenia nového školského roka sa v Katedrále sv. Jána Krstiteľa konala slávnostná svätá omša Veni Sancte, ktorú celebroval riaditeľ školy PhDr. PaedDr. Ľuboš HAŠAN, PhD., MBA, LL.M. V úvode srdečne privítal učiteľov, rodičov, nepedagogických zamestnancov, žiakov a osobitne sa prihovoril žiakom prvých ročníkov. V kázni sa zameral na benefity štúdia na cirkevnej škole, konkrétne vyzdvihol päť z nich, a to výchovu, vzdelávanie, priestor pre rozvoj duchovného života, význam spoločenstva a sociálny rozmer. Celou slávnosťou rezonovala podstatná myšlienka kázne "Byť ako rodina!".

  • Vitajte v novom školskom roku 2023/2024!

    Vitajte v novom školskom roku 2023/2024!

    Milí žiaci a rodičia,

    slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 bude 4. septembra 2023 (pondelok) pre všetkých žiakov denného štúdia. Žiaci prvých ročníkov prichádzajú do školy do 8.30 hod. Žiaci vyšších ročníkov sa stretnú so svojimi triednymi učiteľmi pred Katedrálou sv. Jána Krstiteľa o 9.00.

    O 9.30 hod. začína slávnostná sv. omša Veni Sancte v Katedrále sv. Jána Krstiteľa pre všetkých žiakov denného štúdia.

    Tešíme sa na Vás!

  • Pomaturitné štúdium - vyučovanie

    Žiakom pomaturitného štúdia oznamujeme, že vyučovanie sa začína nasledovne:

    4. 9. 2023 (pondelok) o 13.00 h

    I. PŠŠ, II. PŠŠ  (7518 Q špeciálna pedagogika)

    5. 9. 2023 (utorok) o 14.00 h

    I. PMA, I. PMB, II. PMA (7649 N učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo) - výnimočne všetky triedy naraz

    I. MOV, II. MOV (7691 N majster odbornej výchovy)

    7. 9. 2023 (štvrtok) o 14.00 h

    II. PMB (7649 N učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo)

    I. PVO, II. PVO (7646 N vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť)

     

     

     

  • Letné prázdniny

  • Te Deum

    Na sviatok apoštolov sv. Petra a Pavla sa v Kaplnke bl. Titusa Zemana konala ďakovná svätá omša, ktorú celebroval PhDr. PaedDr. Ľuboš HAŠAN, PhD., MBA, LL.M, riaditeľ školy. Vo svojej kázni poukázal na odkaz svätých a zároveň upozornil na potrebu zachovať si duchovný a ľudský kredit počas nadchádzajúcich prázdninových dní.

  • Konferencia ARPhymedes

    Konferencia ARPhymedes

    V dňoch 28. júna – 29. júna 2023 sa na Inštitúte manažmentu UCM v Trnave uskutočnila záverečná konferencia ARPhymedes, ktorej cieľom je poskytnúť žiakom autentický a interaktívny vzdelávací zážitok s využitím rozšírenej reality. V rámci prvého dňa konferencie mali žiačky triedy III.MŠ jedinečnú možnosť vyskúšať si nástroje rozšírenej reality a vzdelávacie materiály vytvorené v spolupráci s odborníkmi zo štyroch krajín.

  • Exkurzia v DSS

    Dňa 14.6.223 sa trieda I.VS zúčastnila exkurzie do zariadenia pre seniorov v Križovanoch nad Dudváhom, v rámci ktorej sa oboznámili s denným režimom sociálneho zariadenia a s náročnou prácou opatrovateľa.

  • Národný týždeň charity

    Žiačky III. VS sa v priebehu mesiaca jún zúčastnili Národného týždňa charity, počas ktorého renovovali nábytok, ktorý bol neskôr súčasťou charitatívneho bazaru. Dievčatám ďakujeme

  • Exkurzia v kláštore

    Kláštor Kongregácie Dcér Božskej Lásky privítal vo svojich priestoroch našich tretiakov, ktorých sprevádzala a duchovne obohatila Sr. Benedikta, FDC.

  • Kurz na ochranu života a zdravia

    Trieda III.VS sa zúčastnila kurzu na ochranu života a zdravia a spolu s triednou učiteľkou PhDr. Pavlínou Cuninkou a s PhDr. Darinou Jančuškovou si pozreli krásy Vysokých Tatier. Navštívili Hrebienok, Bílikovu chatu a osviežili sa pri Dlhých vodopádoch. 

  • Festival Učiaca sa Trnava

    V rámci festivalu Učiaca sa Trnava pomáhali žiačky triedy I.MŠ ako dobrovoľníčky na zaujímavých stanovištiach pripravených pre deti zo základných škôl.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury
    Jána Hollého 9,
    917 01 Trnava
  • 0918 739 299 - zástupkyňa riaditeľa školy
    0918 739 311 - ekonómka školy
    0918 740 220 - výdajná školská jedáleň
    0918 740 376 - recepcia školy
    0911 792 522 - odpisy vysvedčení, potvrdenia o štúdiu, informácie k pomaturitnému štúdiu

Fotogaléria