Navigácia

  • Workshop - Kritické myslenie a sociálne siete

    Triede II.PA predstavila prostredníctvom workshopu nový pohľad na kritické myslenie a sociálne siete p. Miroslava Oravec. Žiačky si cez autentické statusy overili svoje zručnosti pri overovaní pravdivosti informácií a dôveryhodnosti zdrojov. V závere aktivity zaujali kritický postoj a svoje zistenia prezentovali spolužiačkam.

  • Deň otvorených dverí

    Opakovane sme mali možnosť privítať na našej škole všetkých, ktorí mali záujem nazrieť do našich odborných učební, prezrieť si priestory školy a vypočuť si prezentácie k jednotlivým študijným odborom, ktoré si pripravili žiaci v spolupráci so svojimi pedagógmi.
    Tešíme sa na všetkých, ktorí sa rozhodnú pre štúdium na našej škole!

  • Školská kolekcia oblečenia

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci a tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. 

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 3.1.2024. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!

    Link na e-shop TU: https://www.kraloveskoly.cz/sospgbl/

  • Hodina kódu

    V týždni od 4.12 do 8.12 sme sa na hodinách aplikovanej informatiky zapojili do celosvetovej iniciatívy Hodina kódu, ktorej cieľom je priblížiť programovanie širokej verejnosti a odstrániť predsudky spojené s touto oblasťou.

  • Mediálna výchova

    Z Katedry filozofie a aplikovanej filozofie v Trnave našu školu navštívil politológ Jozef Lenč, ktorý sa prihovoril budúcim pracovníkom v školstve a vysvetlil im aké je dôležité učiť budúce generácie nielen o mediálnej výchove a jej princípoch, ale najmä o kritickom myslení.

  • Advent

    Sviatku Nepoškvrneného počatia Panny Márie, ktorý sme oslávili svätou omšou v Katedrále Jána Krstiteľa, predchádzalo posvätenie adventných vencov jednotlivých tried našej školy.

    Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajeme požehnané adventné obdobie.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Milí žiaci, vážení rodičia a výchovní poradcovia, srdečne Vás pozývame na deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 5. decembra 2023 (utorok) v čase od 8.00 do 13.00.

    Tešíme sa na Vás!

  • Svetový deň boja proti AIDS

    Pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS sa žiaci III.VS a IV.VS zúčastnili odbornej prednášky Mgr. Šimorovej z RÚVZ v Trnave, ktorú realizovala na pôde našej školy.

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    V utorok 21.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Víťazkou sa stala Sofia Kulisievičová z II.MŠ, na 2. mieste skončila jej spolužiačka Kristína Gregůrková a na 3. mieste skončila Nina Hrčková z triedy II.VS. Víťazkám gratulujeme!

  • Konferencia [ROZ]BYŤ

    Do inšpiratívnej besedy, ktorá sa realozovala v Kine Hviezda a zaoberala sa témami úspechu, kariéry, cesty za šťastím sa aktívne zapojili žiaci tried I.PA a II.VS, ktorí si z nej odniesli množstvo užitočných rád.

  • Potravinová zbierka

    Žiačky triedy II.VS sa zúčastnili 11. ročníka potravinovej zbierky, ktorá je najväčšou aktivitou svojho druhu na Slovensku a organizuje ju obchodný reťazec Tesco. Darované potravinové balíčky sú rozdelené medzi spolupracujúce charitatívne organizácie.

  • Zdravá nátierka

    Trieda II.MŠ si spolu s triednou učiteľkou PhDr. Ondrejkovou, koordinátorkou pre zdravý životný štýl a boj proti obezite, opäť pripravila pre žiakov a učiteľov školy ochutnávku zdravých nátierok.

  • Deň vojnových veteránov

    Deň vojnových veteránov je príležitosťou pripomenúť si príbehy hrdinov, ktorí bojovali za našu slobodu. K tejto spomienke sa tento rok pridali aj žiačky z triedy III.PA, ktoré sa ako dobrovoľníčky aktívne zapojili do verejnej zbierky pre organizáciu Post Bellum. Ďakujeme!

  • Ekotopfilm

    Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili festivalu Ekotopfilm, ktorý sa venuje vzdelávaniu v oblasti problémov životného prostredia. Žiačky tried I.PA a I.MŠ vďaka nemu videli viacero krátkych filmov a na hodinách biológie mali tak možnosť diskutovať o ekologických oproblémoch a navrhnúť riešenia pre zmniernenie klimatických zmien.

  • Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby

    Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby

    Vďaka exkurzii na Krajskom operačnom stredisku v Trnave mohli žiačky triedy II. MŠ v praxi vidieť fungovanie záchranného systému a prácu operátora na tiesňovej linke 155 a 112.

  • Milión detí sa modlí ruženec

    Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej iniciatívy Pápežskej nadácie ACN, ktorá organizuje akciu s názvom Milión detí sa modlí ruženec. Cieľom tohtoročnej kampane je vyprosovať pokoj, mier a jednotu na celom svete!

  • Biela pastelka

    Žiačky tried III.VS a III.MŠ sa aj tento rok ako dobrovoľníčky zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka. V uliciach mesta Trnava vyzbierali sumu 1716,30 €. Ďakujeme!

  • Svetový deň zvierat

    V spolupráci s Centrom voľného času v Trnave sa žiačky triedy II.MŠ zúčastnili akcie, ktorá bola pripravená ku dňu Svetového dňa zvierat. Dievčatá si v pozícii animátoriek v praxi overili svoje zručnosti pri práci s deťmi.

  • Beseda - Násilie na senioroch

    Pri príležitosti októbra - mesiaca úcty k starším sa naše žiačky z tried II.VS a III.VS zúčastnili odbornej besedy pod vedením Silvie Bokorovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Dievčatá sa dozvedeli o rôznach formách násilia na senioroch a získali užitočné informácie, ako mu predchádzať.

  • Kinopríbehy

    Kinopríbehy

    V spolupráci s občianskym združením Post Bellum sa v priestoroch Malého Berlína v Trnave uskutočnila vzdelávacia aktivita, ktorej cieľom bolo prostredníctvom krátkeho filmu a následnej diskusie priblížiť žiakom kľúčové momenty 20. storočia. Vďaka autentickým výpovediam pamätníkov holokaustu žiaci triedy II.PA precítili atmosféru obdobia druhej svetovej vojny na našom území.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury
    Jána Hollého 9,
    917 01 Trnava
  • 0918 739 299 - zástupkyňa riaditeľa školy
    0918 739 311 - ekonómka školy
    0918 740 220 - výdajná školská jedáleň
    0918 740 376 - recepcia školy
    0911 792 522 - odpisy vysvedčení, potvrdenia o štúdiu, informácie k pomaturitnému štúdiu

Fotogaléria